• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 23 de marzo de 2018

OMP Espanya posa a la disposició del Papa 16 milions i mig d'euros per ajudar a les missions

OMP Espanya posa a la disposició del Papa 16 milions i mig d'euros per ajudar a les missions.

Els espanyols han tornat a donar prova de la seva generositat amb l'Església missionera, a través de la seva col·laboració amb Obres Misionales Pontifícies.

Aquest 2018, OMP Espanya lliurarà al Sant Pare 16.518.698,05 €, gràcies a la col·laboració dels espanyols amb les jornades missioneres de Domund, Infància Missionera i Vocacions Natives del 2017. Els ingressos van arribar en la seva majoria de les parròquies i les herències, però també van arribar a través de col·legis, hospitals, subscripcions a revistes, domiciliacions… Quant a les despeses, el 14% s'ha invertit en animació missionera, el 1% a recolzar els instituts missioners a Espanya, i el 5% s'han destinat a despeses d'administració. El 80% resultant es gasta exclusivament en el finançament de projectes missioners.

Amb aquests diners -16.518.698,05 €- s'ajuda a sostenir el treball que l'Església desenvolupa als Territoris de Missió, on viu la meitat de la població mundial, i on l'Església sosté una gran tasca evangelizadora i el 44% del treball social al món. La Santa Seu encomana la cura d'aquests Territoris a la Congregació per la Evangelización dels Pobles, que es recolza en OMP.

OMP Espanya ha informat als Secretariats Internacionals de les Obres Missionals Pontifícies, perquè es pugui saber quants diners mundials hi ha disponible per a les peticions d'ajuda rebudes al llarg de tot l'any. En l'Assemblea Internacional de OMP, que se celebra al maig, es decidirà la destinació de les ajudes mundials; i s'indicarà a OMP Espanya quins projectes recolzà amb aquests diners.

Mentrestant, una vegada informats els Secretariats Internacionals, OMP Espanya presentarà a cada bisbe l'exercici econòmic de OMP en la seva diòcesi. Finalment, com cada any, s'elaborarà un informe econòmic consolidat que es presenta a l'abril en el Registre Mercantil, on es validen els comptes i se segella.

“Volem agrair als donants la confiança dipositada en nosaltres”, afirma Anastasio Gil, director nacional de OMP. “Agraïm l'esforç que hi ha darrere de cada euro, som conscients que són la suma de molts pocs”. El director nacional explica que “el bonic d'ajudar a OMP és que no sosté aquesta o aquella missió, sinó la missió universal de l'Església, sense distinció de països o congregacions. Es tracta de posar a la disposició del Papa els diners per recolzar la missió allí on sigui necessari”.